Glas graveren

Luxigo heeft de mogelijkheid om glas te graveren, met snijden wordt het glas te warm waardoor het breekt.

Luxigo heeft enkele wijnglazen en shotglazen op voorraad. Op onze producten pagina kan je deze bestellen inclusief gravure.

Om ronde objecten te graveren gebruiken wij een speciale draaimachine waarin we een maximale diameter van 14 cm kunnen plaatsen. Het graveren van bijvoorbeeld wijnglazen is hierdoor mogelijk. In onderstaand filmpje is te zien hoe wij glazen graveren met onze CO2 lasers. We “beschadigen” heel lichtjes de bovenste laag van het glas, hierdoor slaat het wittig uit en wordt de gravure zichtbaar.

Het is uiteraard ook mogelijk om glasplaten te graveren. Het gegraveerde gedeelte zal dan ook wittig uitslaan zodat de gravure zichtbaar wordt. Bij het graveren van spiegels hebben wij 2 opties. We kunnen de voorkant van een spiegel graveren zodat de gravure wit wordt op het glas. We kunnen ook aan de achterkant van de spiegel de spiegellaag weg graveren. Hierdoor worden de gegraveerde delen weer transparant. Op de plekken waar is gegraveerd kan je door de spiegel heen kijken.

Voor het vlakgraveren stellen wij in onze software de snelheid van de laserkop en het vermogen van de laser in. Met vlakgraveren gaat de laserkop snel heen en weer waarbij de laserkop telkens met een bepaald interval zakt. Het interval verschilt tussen 0,03 tot 0,1mm, de grootte van het interval stellen wij zelf in en hangt af van de grootte van het te graveren object. Bij kleine teksten zetten wij het interval kleiner waardoor de gravure er strakker uit komt. Bij het graveren van grotere vlakken zetten wij het interval ook groter waardoor het graveren sneller zal gaan.

Wil je eigen materiaal graveren? Neem van te voren even contact met ons op. Wij kunnen dan vaak bepalen wat de mogelijkheden zijn.

Vlakgravure op bierglas

Vlakgravure op wijnglas

Vlakgravure achterkant spiegel