Volg Ons

Instructies

Luxigo | Lasersnijden en graveren in Delft | Instructies

1. METHODE

LASERSNIJDEN
Maak de buitencontour van het te uit te snijden onderdeel zwart, dit is dus niet de buitencontour of werkvlak van de gehele tekening. Interne snijlijnen zijn de te snijden vlakken die binnen de buitencontour vallen, denk hierbij aan bijvoorbeeld gaten. Maak deze lijnen rood.

LIJNGRAVEREN
In plaats van een vlak te graveren wat veel tijd kost, is het ook mogelijk om de laser snel en met laag vermogen te laten snijden. Als ware wordt er dan getekend op het materiaal. Maak graveerlijnen groen.

VLAKGRAVEREN
Hierbij beweegt de laser als een printer, zodat er steeds een laagje wordt verbrand. Als resultaat wordt het te graveren vlak een beetje verzonken in het materiaal. Maak graveervlakken blauw.

2. CONTROLEER DE TEKENING

Dubbele lijnen, kruislijnen en open contourlijnen moeten uit de tekening verwijderd worden. Vooral bij vlakgraveren is dit essentieel. Tips voor het verwijderen van deze staan in stap 5. Let op: zorg ervoor dat teksten ge-outlined zijn.

3. FORMAAT

BELANGRIJK: Wij accepteren alleen werktekeningen in .DXF (versie 2000), .AI (versie Illustrator 8) of .EPS formaat. De maximale afmeting voor het lasersnijden van materialen is 1200 mm x 900 mm. Voor vlakgraveren geldt er een maximale afmeting van 1150 mm x 900 mm.

Alleen de standaard formaten 300 x 200mm, 600 x 400mm en 900 x 600mm zijn op voorraad. Grotere afmetingen tot 1200 x 900mm kunnen na overleg worden aangeleverd.

4. MARGE

Houd een margerand aan van minimaal 5mm ten opzichte van het werkvlak.

5. NESTING

Zet zoveel mogelijk onderdelen die uit hetzelfde materiaal gesneden moeten worden op één werkvlak.

6. INSTRUCTIE PER PROGRAMMA

AutoCAD

icon-Autodesk

Illustrator

icon-Ai

Solidworks

icon-Solidworks

Inkscape

icon-Inkscape

7. TEMPLATES

Het is niet verplicht om een template te gebruiken. Hou rekening met de standaard formaten, de marge rand van 5mm en de verschillende layers.

Luxigo | Lasersnijden en graveren in Delft | Instructies