Karton snijden en graveren

Karton snijden en graveren is geen enkel probleem bij Luxigo.

Op onze materialen pagina zijn kartonplaten te vinden die wij op voorraad hebben van 0,75mm tot 3mm in wit, grijs en houtkarton.

Naast ons eigen assortiment is het geen enkel probleem om eigen karton aan te leveren. Wij kunnen het bed van onze machines 30cm laten zakken, hierdoor is het mogelijk om voorwerpen met een hoogte van 30cm nog te graveren. Karton netjes snijden kunnen we tot een dikte van 10mm.

Karton kunnen wij snijden, lijngraveren en vlakgraveren. Op de pagina van hout snijden en graveren staat een filmpje waarin het verschil met beeld wordt uitgelegd.

Wij kunnen in onze software de snelheid van de laserkop en het vermogen van de laser instellen. Snijden doen we langzamer en met veel vermogen, bij lijngraveren gaan de laserkop sneller over het materiaal met minder vermogen en met vlakgraveren gaat de laserkop snel heen en weer waarbij de laserkop telkens zakt met een bepaald interval. De grootte van de interval ligt aan de grootte van het te graveren object maar ligt meestal tussen de  0,03 en 0,1mm.

Wil je eigen materiaal aanleveren? Neem dan altijd even contact met ons op. Wij kunnen dan vaak van te voren bepalen wat de mogelijkheden zijn voor het snijden en/of graveren van het materiaal.

Snijden grijs karton

Vlakgraveren wit karton