Daan van Duijn

www.daanvanduijn.nl

Msc. BioMechanical Engineering
Specialisatie: BioInspired Design

LinkedIn


Luxigo is opgericht in mei 2014 bij Daan van Duijn en IJsbrand de Lange, toentertijd bachelor studenten aan de Technische Universiteit in Delft.

Als bijbaan werkten wij beiden als instructeur in de werkplaats van Werktuigbouwkunde. Hier gaven wij instructies aan eerstejaars studenten voor draaien, frezen, lasersnijden en andere bewerkingsmachines.

In de werkplaats is de fascinatie voor het lasersnijden ontstaan en zijn de vele mogelijkheden met de machine getest. Het idee voor een eigen lasermachine was al snel bij ons beide geboren.

Wat is lasersnijden
alt="Luxigo | Lasersnijden en graveren"

Na veel overleg kwamen wij bij de naam Luxigo. Luxigo is gespecialiseerd in lasersnijden en graveren van materialen met een hoge precisie en kwaliteit.

Dit zit ook verwerkt in de naam, Luxigo, wat is ontstaan uit de Latijnse woorden ‘Lux‘ (licht) en ‘Exigo‘ (precies).

Aangezien een lasersnijder niet iets is om in een studentenkamer te zetten waren wij direct opzoek gegaan naar een eigen locatie. Met een ruimte aan de Buitenwatersloot van nog geen 25 vierkante meter is Luxigo begonnen. Na een jaar is er een tweede naastgelegen ruimte gehuurd om uit te breiden. Nog een jaar later, in September 2016 is er besloten om een grotere ruimte te gaan huren aan de Staalweg in Delft.

Photo by: Greet van Dam
Photo by: Greet van Dam

Sinds september 2018 is Luxigo verder gegaan als eenmanszaak onder leiding van Daan. IJsbrand is zich volledig gaan focussen op zijn nieuwe bedrijf Stil-Technology.

In Januari 2019 zijn de werkzaamheden bij Luxigo uitgebreid met nieuw bedrijf: Woodymaps. WoodyMaps is een webshop waar houten stadsplattegronden, onderzetters en ansichtkaarten worden aangeboden. Wie weet staat ook jouw stad in het assortiment!

Naast WoodyMaps en afstuderen is er in Oktober 2019 een volgend bedrijf  online gegaan: Kraeck. Kraeck is opgericht door Marc, Freek en Daan waarbij wij ons bezig houden met het ontwikkelen van houten puzzels. Van mobiele escaperooms, kinderpuzzels maar ook zeker Workshops voor grotere groepen.

Het contract voor de Staalweg liep begin 2020 af. Hierdoor moesten de bedrijven voor een tweede keer verhuizen. Sinds februari 2020 zijn wij te vinden aan de Rotterdamseweg 370 A12 (werkplaats) en A13 (kantoor). In het kantoor gedeelte is ook MTB3D gevestigd, een bedrijf waar vele 3D printers staan te draaien. Samen met het lasersnijden van Luxigo is dit een super leuke combinatie!

Ik hoop je snel een keer te zien!

Photo by: Greet van Dam

Tevreden?

 • 5 star review  Prijs/kwaliteit verhouding is erg goed. En de service is ongevraagd bijzonder goed. Ben zeer tevreden!

  thumb Karin Bonnemaijers
  5/13/2020
 • 5 star review  Highly recommended!!

  thumb Zhovana Kh
  2/10/2019
 • 5 star review  Levert altijd kwaliteit voor een goede prijs. Bovendien erg behulpzaam en oplossingsgericht, geen opdracht lijkt te moeilijk voor de mannen van luxigo.

  thumb Scott Akkerman
  8/02/2017
 • 5 star review  Snelle levering en topservice.

  thumb Wesley Strang
  7/19/2019
 • 5 star review  Erg tevreden met luxigo! Ze denken goed met je mee, zijn erg communicatief en staan altijd klaar voor nieuwe opdrachten, zelfs als die wat last moment zijn proberen ze zo goed mogelijk te helpen! Kwaliteit is ook altijd erg goed, ze hebben veel ervaring en weten precies wat er wel en niet mogelijk en mooi is! Zijn ook niet bang om wat te experimenteren 🙂 Goede prijs, goede kwaliteit en heel erg klantvriendelijk! Toppers!

  thumb Jan-Willem Manenschijn
  5/30/2018
Laat hier een review achter →

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen door je aan te melden op onze nieuwsbrief! Naast de laatste ontwikkelingen zullen wij hier ook handige tips om tekeningen voor het lasersnijden te optimaliseren in behandelen.


Bedrijven

Luxigo - Beeldmerk & Woordmerk
WoodyMaps | Your City In Wood
Kraeck Puzzelmakers sinds 2019
SilentDiscoDelft - Geruisloos Feesten