Volg Ons

Luxigo | Lasersnijden en graveren in Delft | Over Ons

daanfoto_grijs

Daan van Duijn

Msc Biomechanical Engineering, TU Delft

Luxigo is opgericht in mei 2014 bij Daan van Duijn en IJsbrand de Lange, bachelor studenten aan de Technische Universiteit in Delft. Als bijbaan werkten we beiden als instructeur in de werkplaats van Werktuigbouwkunde. Eerstejaars studenten volgden instructies voor draaien, frezen, lasersnijden en andere bewerkingsmachines. In de werkplaats is onze fascinatie voor het lasersnijden ontstaan en zijn de vele mogelijkheden met de machine getest. Het idee voor een eigen lasermachine was geboren.

Photo by: Greet van Dam

Aangezien een lasersnijder niet iets is om in een studentenkamer te zetten moesten we opzoek naar een eigen locatie. We vonden een ruimte aan de Buitenwatersloot van nog geen 25 vierkante meter . Na een jaar hebben we hier uitgebreid naar twee ruimtes naast elkaar. Nog een jaar later, in September 2016 zijn we naar een grotere ruimte gegaan aan de Staalweg in Delft.

Photo by: Greet van Dam
Photo by: Greet van Dam

Luxigo is gespecialiseerd in lasersnijden en graveren van materialen met een hoge precisie en kwaliteit. Vandaar ook de naam, Luxigo, wat is ontstaan uit de Latijnse woorden 'Lux' (licht) en 'Exigo' (precies).

Photo by: Greet van Dam

Sinds september 2018 zijn Luxigo en Acryl op Maat van een VOF door gegaan als eenmanszaak. IJsbrand is zichzelf sindsdien volledig gaan focussen op zijn nieuwe bedrijf Stil-Technology, waar Daan ervoor heeft gekozen om de werkzaamheden voort te zetten.

Luxigo | Lasersnijden en graveren in Delft | Over Ons