Daan van Duijn

www.daanvanduijn.nl

Msc. BioMechanical Engineering
Specialisatie: BioInspired Design

LinkedIn


Luxigo is opgericht in mei 2014 bij Daan van Duijn en IJsbrand de Lange, toentertijd bachelor studenten aan de Technische Universiteit in Delft.

Als bijbaan werkten wij beiden als instructeur in de werkplaats van Werktuigbouwkunde. Hier gaven wij instructies aan eerstejaars studenten voor draaien, frezen, lasersnijden en andere bewerkingsmachines.

In de werkplaats is de fascinatie voor het lasersnijden ontstaan en zijn de vele mogelijkheden met de machine getest. Het idee voor een eigen lasermachine was al snel bij ons beide geboren.

Wat is lasersnijden
alt="Luxigo | Lasersnijden en graveren"

Na veel overleg kwamen wij bij de naam Luxigo. Luxigo is gespecialiseerd in lasersnijden en graveren van materialen met een hoge precisie en kwaliteit.

Dit zit ook verwerkt in de naam, Luxigo, wat is ontstaan uit de Latijnse woorden ‘Lux‘ (licht) en ‘Exigo‘ (precies).

Aangezien een lasersnijder niet iets is om in een studentenkamer te zetten waren wij direct opzoek gegaan naar een eigen locatie. Met een ruimte aan de Buitenwatersloot van nog geen 25 vierkante meter is Luxigo begonnen. Na een jaar is er een tweede naastgelegen ruimte gehuurd om uit te breiden. Nog een jaar later, in September 2016 is er besloten om een grotere ruimte te gaan huren aan de Staalweg in Delft.

Photo by: Greet van Dam
Photo by: Greet van Dam

Sinds september 2018 is Luxigo verder gegaan als eenmanszaak onder leiding van Daan. IJsbrand is zich volledig gaan focussen op zijn nieuwe bedrijf Stil-Technology.

In Januari 2019 zijn de werkzaamheden bij Luxigo uitgebreid met nieuw bedrijf: Woodymaps. WoodyMaps is een webshop waar houten stadsplattegronden, onderzetters en ansichtkaarten worden aangeboden. Wie weet staat ook jouw stad in het assortiment!

Naast WoodyMaps en afstuderen is er in Oktober 2019 een volgend bedrijf  online gegaan: Kraeck. Kraeck is opgericht door Marc, Freek en Daan waarbij wij ons bezig houden met het ontwikkelen van houten puzzels. Van mobiele escaperooms, kinderpuzzels maar ook zeker Workshops voor grotere groepen.

Het contract voor de Staalweg liep begin 2020 af. Hierdoor moesten de bedrijven voor een tweede keer verhuizen. Sinds februari 2020 zijn wij te vinden aan de Rotterdamseweg 370 A12 (werkplaats) en A13 (kantoor). In het kantoor gedeelte is ook MTB3D gevestigd, een bedrijf waar vele 3D printers staan te draaien. Samen met het lasersnijden van Luxigo is dit een super leuke combinatie!

Ik hoop je snel een keer te zien!

Photo by: Greet van Dam

Tevreden?

 • 没有luxigo快速优质的激光切割,也许模型根本无法按时完成,在毕设最紧张的最后两周里,delft其它的激光切割店至少要3-一周的排队时间,并收取高额费用的时候,luxigo的Ijsbrand仍然在第... Read More

  Petyr Jin Avatar
  Petyr Jin
  23/03/2016
 • Ik kreeg snel reactie op mijn aanvraag en de opdracht is snel uitgevoerd. Het resultaat was perfect ... Read More

  Bram Harleman Avatar
  Bram Harleman
  17/10/2020
 • Fijne communicatie, snelle levering, mooi resultaat.

  Anne Leeuw Avatar
  Anne Leeuw
  17/09/2020
 • Een erg open en vriendelijk bedrijf waar ze op een professioneel niveau meedenken over het eindresul... Read More

  Freek Vrijhof Avatar
  Freek Vrijhof
  23/03/2016
 • Daan weet wat hij doet! Levert goed werk af.

  3300 NL Avatar
  3300 NL
  16/03/2021
Laat hier een review achter →

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen door je aan te melden op onze nieuwsbrief! Naast de laatste ontwikkelingen zullen wij hier ook handige tips om tekeningen voor het lasersnijden te optimaliseren in behandelen.


Bedrijven

Eigenaar

Luxigo - Beeldmerk & Woordmerk
WoodyMaps | Your City In Wood

Mede- eigenaar

Kraeck Puzzelmakers sinds 2019
SilentDiscoDelft - Geruisloos Feesten