Stempels maken

Luxigo heeft de mogelijkheid om stempels te graveren en uit te snijden.

Wij hebben stempelrubber ter grootte van A4 vellen beschikbaar.

Tijdens het vlakgraveren spiegelen wij het te graveren ontwerp. Hierdoor wordt het uiteindelijk tijdens het stempelen normaal zichtbaar. Het stempelrubber is 3,2mm dik waarbij we ongeveer 1,5mm weg graveren. Het gegraveerde rubber kan vervolgens op een stukje hout of een stempelhouder worden geplakt om te gaan stempelen.

Voor het vlakgraveren stellen wij in onze software de snelheid van de laserkop en het vermogen van de laser in. Met vlakgraveren gaat de laserkop snel heen en weer waarbij de laserkop telkens met een bepaald interval zakt. Het interval verschilt tussen 0,03 tot 0,1mm, de grootte van het interval stellen wij zelf in en hangt af van de grootte van het te graveren object. Bij kleine teksten zetten wij het interval kleiner waardoor de gravure er strakker uit komt. Bij het graveren van grotere vlakken zetten wij het interval ook groter waardoor het graveren sneller zal gaan.

Wil je eigen materiaal graveren? Neem van te voren even contact met ons op. Wij kunnen dan vaak bepalen wat de mogelijkheden zijn.

Vlakgravure stempel